Realitat virtual aplicada a la rehabilitació
La Realitat Virtual és la simulació d’espais i entorns creats per ordinador en els que la persona s’endinsa, gràcies a unes ulleres, i interactua amb les seves mans i el seu propi moviment.
Aquesta tecnologia ja no pertany tan sols al món dels videojocs, ja fa uns anys que es desenvolupen solucions educatives i en l’àmbit de la salut, especialment en psicologia.
El 2019, el Nhe va arribar a un acord de col·laboració amb la Universitat de Barcelona per tal d’ajudar els alumnes de l’assignatura de Realitat Virtual del 4 curs del Grau de Fisioteràpia. Es tracta de visitar-los a principi i final de curs, primer per aportar-los la nostra visió de com haurien de ser les solucions en Realitat Virtual per a la rehabilitació en fisioteràpia, i segon per analitzar i avaluar les propostes fetes pels alumnes.
El passat 1 d’octubre, dos dels nostres professionals van assistir al Campus de Bellvitge en l’inici de curs. Ja és el tercer grup que visitem.
La Miriam Herrera, com a fisioterapeuta del Nhe, va exposar les necessitats a cobrir en un hospital d’atenció intermèdia segons la mena de pacients i tipologies de recuperació, i va exemplificar les millors maneres d’acostar-se a una solució d’aquest tipus parlant també de les dinàmiques.
Per part seva, l’Abel Gelabert, com a expert en comunicació i experiència en desenvolupament creatiu i storytelling, va oferir una orientació inicial sobre la narrativa, el procés d’aprenentatge dels pacients i l’experiència, el target, la jugabilitat i el disseny de nivells.
La classe. dirigida pel Dr. Isidre Navarro, professor de l’assignatura, va acabar amb uns minuts de preguntes i plantejaments inicials d’idees.